Öngyilkos merénylő robbantott

Nagyon sok halott és sérült Afganisztánban

Öngyilkos merénylő támadásában legkevesebb 30 ember meghalt, több mint száz megsebesült szombaton Kelet-Afganisztánban.

2015.04.18 09:01MTI

A merénylet Dzsalálábádban, Nangarhar tartomány fővárosában történt egy bank épületénél, ahol kormányzati dolgozók, katonák arra vártak, hogy felvegyék fizetésüket - számolt be a tartományi rendőrfőnök.

Elmondása szerint a támadó egy motorkerékpáron érkezett, aki ezután működésbe hozta a nála lévő robbanószerkezetet. Olyan nagy a sebesültek száma, hogy elszállításukhoz nincs elegendő mentőautó, ezért sok embert a helybeliek szállítottak kórházba.

Az egészségügyiek ugyanakkor felkérték a lakosokat, adjanak vért, mert fogytán vannak készleteik. A városban egy másik robbanás is volt szombat reggel, egy önkormányzati épületnél, egy szentély közelében.

A tálib felkelők egyre gyakrabban támadják a helyi rendőrséget és az afgán biztonsági erőket, miután tavaly december végén a nemzetközi katonai kontingens legtöbb tagja elhagyta az országot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.