Három ember meghalt

Heves tűzharc egy mexikói városban

Egy drogkartell tagjai csaptak össze a hatóságokkal.

2015.04.18 08:56MTI

Heves tűzharc robbant ki Reynosa mexikói városban, közvetlenül az Egyesült Államok határánál péntek este - helyi idő szerint -, három ember meghalt - közölték a hatóságok.

Tamaulipas mexikói szövetségi állam kormánya arról számolt be, hogy a hatóságok őrizetbe vették a Reynosa városban tevékenykedő bűnbanda tagjait. A kijelentés Mexikó harmadik legnagyobb alvilági erejére, az Öböl (Gulf) kartell embereire vonatkozik.

A közlemény szerint a "bűnbanda tagjai azzal reagáltak néhány társuk őrizetbe vételére, hogy járművekkel útakadályokat emeltek és megtámadták a szövetségi erőket a városban". Az utakat elálló autókat később a fegyveresek felgyújtották.

A hatósági erőkkel történt összecsapásokban három fegyveres civil, feltehetően a kartell tagja, meghalt. A területet a szövetségiek néhány órával később ellenőrzésük alá vonták.

Az őrizetbe vett embereket Mexikóvárosba szállították. Egyes sajtóértesülések szerint őrizetbe vették az Öböl kartell helyi részlegének főnökét, akinek "El Gafe" (Vészmadár) a beceneve.

Reynosa önkormányzata a Twitter közösségi oldalon figyelmeztetést adott ki, hogy az autósok, motorosok mely környékbeli utakat és területeket kerüljék el. A felsorolásban szerepelt többek között a szomszédos Matamoros településre vezető autópálya is.

Matamoros a mexikói-amerikai határ mentén található, abban a körzetben, ahol már hosszú idő óta brutális háború zajlik az egymással rivalizáló, kábítószerrel üzletelő bandák között.

A Mexikó északi részén ezek a bandák az Egyesült Államokba vezető csempészutakért folytatnak küzdelmet egymással. Általában az Öböl-kartell és a Zetas drogkartell emberei lövik egymást, de sokszor a fegyveres erőkkel is megküzdenek. Reynosa mexikói határváros szomszédos a texasi McAllennel az Egyesült Államokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.