Újratervezés

Rebootol az RMDSZ

,,Újratervezés" jelszóval tartja meg 12. kongresszusát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) pénteken és szombaton Kolozsváron.

2015.04.17 08:53MTI

A kongresszuson az a kérdés ígérkezik a legizgalmasabbnak, hogy milyen politikai tartalmat fed az ,,újratervezés" jelszó. A tisztújító kongresszuson ugyanis Kelemen Hunor az egyedüli jelölt a szövetség elnöki tisztségére, és a kongresszust előkészítő testületi üléseken abban is egyetértés mutatkozott, hogy megszűnik a politikai alelnöki tisztség, amelyet jelenleg Borbély László tölt be.

A szervezők 778 küldött, 120 meghívott, valamint a sajtó jelenlétére számítanak. A politikai rendezvényt - a korábbi bejelentés szerint - a helyszínen köszönti Victor Ponta, Románia szociáldemokrata miniszterelnöke, és Semjén Zsolt, Magyarország kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettese. Felolvassák ugyanakkor Klaus Iohannis román elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök üzenetét. Szinte valamennyi romániai és magyarországi parlamenti párt elnöke jelen lesz a rendezvényen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.