Az arcán és a karján sebesült meg

Meglőtt egy amerikai nőt az Iszlám Állam

Meglőttek egy amerikai nőt a pakisztáni Karacsi városában csütörtökön ismeretlen fegyveresek, akik egy hátrahagyott üzenetben az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tagjainak nevezték magukat.

2015.04.16 21:34MTI

A hatóságok közlése szerint az áldozatot, Debra Lobót motorkerékpáros fegyveresek támadták meg, amikor autójával munkába tartott. Két lövés érte, az arcán és a karján sebesült meg, de állapota nem életveszélyes.

Az amerikai nő 30 éve él Karacsiban, egy egészségügyi főiskolán tanít, férje pakisztáni állampolgár. A rendőrség beszámolója szerint a támadók egy angol és urdu nyelven írt röpiratot hagytak maguk mögött a tett színhelyén, amelyben azt állították, hogy az Iszlám Állam nevében követték el a lövöldözést, és további támadásokkal fenyegettek amerikai állampolgárok ellen.

Az Egyesült Államok pakisztáni nagykövetsége egyelőre nem kommentálta a rendőrség állításait. Pakisztáni és afganisztáni illetékesek korábban aggodalmuknak adtak hangot, hogy az Irakban és Szíriában jelentős területeket ellenőrző terrorszervezet befolyása e két, a tálib felkelőkkel hosszú ideje küzdő országra is kiterjedhet. Korábban pakisztáni tálibok egy kisebb csoportja hűséget fogadott az Iszlám Államnak.

Karacsi a tálibok és más dzsihadisták egyik csempészeti központjának számít, de a külföldiek elleni támadások ritkák a városban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.