Portugáliától vették őket

Románia felkészíti katonai repülőtereit az F-16-osok fogadására

Románia Portugáliától vásárolt 12 használt F-16-os vadászgépet, amelyek 2016-tól érkeznek az országba.

2015.04.16 20:23MTI

Románia felkészíti katonai repülőtereit a 2016-tól hadrendbe állítandó F-16-os harci repülőgépek fogadására - jelentette ki Mircea Dusa védelmi miniszter csütörtökön a Kolozs megyei Aranyosgyéresen (Campia Turzi), ahol a Dacian Thunder 2015 elnevezésű román-amerikai hadgyakorlaton vett részt.

A miniszter - a Mediafax hírügynökség jelentése szerint - arról számolt be, hogy folyamatban vannak a repülőtér-felújítási munkálatok a dél-romániai Fetesti-i támaszponton, és az év második felében elkezdődik az aranyosgyéresi repülőtér felújítása is. A félévesre tervezett aranyosgyéresi munkálatok során felújítják a reptér futópályáját, kibővítik a repülőgép-parkoló platformot, és korszerűsítik a légi irányítást.

Románia Portugáliától vásárolt 12 használt F-16-os vadászgépet, amelyek 2016-tól érkeznek az országba. Mircea Dusa azt is elmondta, hamarosan elkezdik a tárgyalásokat a többfunkciós vadászgépek egy újabb rajának a beszerzéséről.

A március 27. és június 7. között zajló Dacian Thunder 2015 hadgyakorlaton 300 román és 350 amerikai katona vesz részt. A román katonák négy MiG-21 LanceR vadászgéppel és hat IAR-330 Puma SOCAT, illetve MEDEVAC helikopterrel, az amerikai katonák 11 A-10-es repülőgéppel vesznek részt a gyakorlatozásban, mely a közös repülések által próbálja javítani a katonák felkészültségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.