Ukrán válság

G7-vezetők: Putyin rendezze az ukrán válságot, addig nincs visszaút

A világ legfejlettebb iparú országait összefogó G7-csoport csak akkor egészülhet ki ismét Oroszországgal, ha Moszkva teljesíti az ukrán válság rendezésében vállalt kötelezettségeit és sikerül megoldani a válságot.

2015.04.15 16:51MTI

Szerdán Lübeckben a csoport külügyminisztereinek tanácskozása után a német diplomácia vezetője, Frank-Walter Steinmeier kiemelte, hogy a csoport egyetlen tagjának sem áll érdekében Moszkva elszigetelése, de mindenki egyetért abban, hogy a közösség csak az ukrán válság rendezése után fogadhatja vissza Oroszországot.

A hetek külügyminiszterei a kétnapos értekezlet után kiadott zárónyilatkozatban megerősítették, hogy az Oroszország elleni nemzetközi szankciók "szorosan összekapcsolódnak" a minszki megállapodások végrehajtásával. Ismételten elítélték a Krím félsziget "illegális bekebelezését", és megerősítették, hogy nem ismerik el az Ukrajnához tartozó terület Oroszországhoz csatolását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.