Rendfenntartás

További 300 ausztrál katonát vezényelnek Irakba

A katonák körülbelül száz új-zélandi kollégájukhoz csatlakoznak a Bagdadtól északra lévő Tádzsi városában lévő támaszponton. Az iraki hadsereg katonáit képezik tovább, harci cselekményekben nem vesznek részt.

2015.04.14 08:58MTI

Ausztrália a következő hetekben újabb 300 katonát vezényel Irakba - jelentette be kedden a canberrai kormány.

A katonák körülbelül száz új-zélandi kollégájukhoz csatlakoznak a Bagdadtól északra lévő Tádzsi városában lévő támaszponton. Az iraki hadsereg katonáit képezik tovább, harci cselekményekben nem vesznek részt. Májusban kezdik el a munkát, és legalább két évig folytatják - tette hozzá a kormány.

Ausztráliának már van 170, valamilyen különleges egységhez tartozó katonája Bagdadban, ahol szintén az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet ellen harcoló iraki biztonsági erőknek adnak tanácsokat és nyújtanak nekik segítséget. Az ausztrál légierő 400 katonája pedig egy Dubaj melletti támaszponton állomásozik és vesz részt az IÁ elleni légi hadjáratban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.