Japánból indult útjára a roncs

Kísértethajó bukkant fel Oregonnál

Egy, valószínűleg a 2011-es japán cunami során elsodródott hajó roncsa jelent meg az amerikai partoknál.

2015.04.10 18:55ma.hu
You Tube screenshot

Az oregoni Parks and Recreation Department hivatalnoka, Chris Havel közölte a sajtóval, a part közelében feltűnt kb. 8 méteres roncsdarab vélhetően 2011-óta sodródott a tengeren mikor többezer kilométeres útja végén elérkezett az Egyesült Államok nyugati partjához.

A helyi erők a parti őrséggel közösen azon fáradoznak, hogy még azelőtt „befogják” a szénszálas hajó darabjait, hogy partra mosódnának.

Havel szerint biológusok már megvizsgálták a roncson található életformákat, és megnyugtatták, azok nem jelentenek veszélyt az oregoni ökoszisztémára.

A hajó maradványait ideiglenesen a newporti kikötőbe fogják vontatni, ahol szétszedik és a darabjait utak feltöltésére használják majd fel. A hajón tanyát verő különleges halak egy helyi akváriumba kerülnek majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.