80 éves, mint a Dalai Láma

John McCain 2016-ban ismét indul szenátori székéért

Mikor megszületett, még nem találták fel az óvszert és még Golden Gate sem volt. Ellenben többször gyógyult bőrrákból.

2015.04.08 06:40MTI

John McCain arizonai szenátor, az amerikai Republikánus Párt 2008-as elnökjelöltje 2016-ban hatodszor is versenybe száll, hogy mandátumot szerezzen a szövetségi kongresszus felsőházában - közölte kedden a The Christian Science Monitor című amerikai lap.

McCain, aki a választások idejére be fogja tölteni a 80. életévét, pártján belül előreláthatóan a Teadélután mozgalom fontos célpontja lesz az előválasztási küzdelemben. Az ultrakonzervatív republikánusok ugyanis túlságosan liberálisnak tartják a szenátort.

A politikus az NBC televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy a kampányát olyan arizonai témák fogják meghatározni, mint a szárazság és a rézbányák sorsa, valamint a veteránügyi minisztérium botrányai.

McCain a szenátus fegyveres szolgálatok bizottságának elnöke, aki gyakran bírálja az őt 2008-ban legyőző Barack Obama elnök nemzetbiztonsági politikáját.

"Sohasem aggódtam ennyire ennek az országnak a biztonsága miatt az Egyesült Államok elnökének erélytelen vezetése miatt" - nyilatkozott Obamára utalva McCain.

Az amerikai szenátus "nagy öregjei" közül viszont, mint az a közelmúltban kiderült, nem vállalja már a jövő évi megmérettetést Harry Reid nevadai honatya, a felsőházi demokrata kisebbség 75 éves vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.