Robbantás és tűzpárbaj

Álarcos fegyveresek megtámadtak egy egyetemet Kenyában

A támadók robbantásokat hajtottak végre és több órán keresztül tűzpárbajt vívtak az intézmény biztonsági őrségével, amelynek tagjai közül kettőt megöltek.

2015.04.02 08:27MTI

A támadás az ország Szomáliával határos északkeleti részén lévő Garissa városban történt. Miután a fegyveresek behatoltak egy egyetemi épületbe, a riasztott rendőrség és a hadsereg körbevette azt.

Elképzelhető, hogy a tettesek túszokat ejtettek az épületben - közölte a helyszínen egy rendőr a Reuters hírügynökség tudósítójával. Ő számolt arról is, hogy a támadók lelőttek két biztonsági őrt. "Lövéseket lehet hallani még mindig az épületből" - tette hozzá.

Még egyik terrorszervezet sem vállalta magára, hogy emberei támadták meg az egyetemet, de az al-Kaidával kapcsolatban álló szomáliai al-Shabaab iszlamista milícia már több akciót hajtott végre Kenyában, leginkább az országnak ebben a részében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.