Kérelem megtagadva

Nem kap kegyelmet a malajziai ellenzék fajtalankodás miatt elítélt vezére

A volt miniszterelnök-helyettest 2008-ban vádolták meg fajtalankodással. A muzulmán többségű Malajziában bűncselekménynek minősül és akár húszévi szabadságvesztéssel is sújtható az azonos neműek testi kapcsolata.

2015.04.01 09:23MTI

Indoklás nélkül elutasították a malajziai ellenzék fajtalankodásért ötévi börtönbüntetésre ítélt vezérének kérvényét a királyi kegyelemre - közölték Anwar Ibrahim ügyvédei szerdán.

A kérvényt az ellenzéki politikus családja nyújtotta be februárban, miután a malajziai legfelső bíróság helybenhagyta az Ibrahim elleni tavalyi bírósági ítéletet. Ibrahim mindvégig azt hangoztatta, hogy ártatlan. A volt miniszterelnök-helyettest 2008-ban vádolták meg fajtalankodással.

A muzulmán többségű Malajziában bűncselekménynek minősül és akár húszévi szabadságvesztéssel is sújtható az azonos neműek testi kapcsolata. Anwar Ibrahimot már 1998-ban is szexbotrányba keverték, akkor hatévi börtönre ítélték.

Kiszabadulása után, 2004-ben megsemmisítették a fajtalankodás miatt rá kirótt büntetést. Megfigyelők szerint Anwar ellenzéki mozgalma jelenti a legnagyobb fenyegetést az utóbbi években meggyengült, Najib Razak miniszterelnök vezette kormányra.

Jogvédők szerint a második per arról szólt, hogy eltávolítsák Anwar Ibrahimot a politikából, a cél érdekében a kormány készen állt bármire.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.