72 ember megölése a vád

Tömeggyilkost fogtak Mexikóban

A mexikói hatóságok letartóztattak a hét elején egy férfit, aki feltehetően részt vett 72 dél- és közép-amerikai bevándorló meggyilkolásában évekkel ezelőtt.

2015.04.01 08:40MTI

José Guadalupe Reyes Riverát már hosszú ideje körözték a 2010-ben elkövetett mészárlásban való részvételért, 300 ezer eurónak megfelelő vérdíjat tűztek ki a fejére.

A főként brazíliai, hondurasi, ecuadori és salvadori bevándorlók holttestét az amerikai határtól nem messze, egy farm udvarán találták meg 2010 nyarán. A nyomozás azt állapította meg, hogy az Egyesült Államokba tartottak, de útközben a mexikói Zeta bűnbanda foglyul ejtette őket.

Miután hozzátartozóik nem fizettek váltságdíjat, ők pedig elutasították, hogy belépjenek a Zetába, a bűnszervezet tagjai megkínozták és megölték őket.

Az ügyben már korábban is voltak letartóztatások, 2012-ben őrizetbe vették a bűntény feltételezett főszervezőjét, Salvador Alfonso Martínezt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.