A nyílt utcán lőtték le

Meggyilkoltak egy ügyésznőt Ugandában

Kampalában megölték a 2010 júliusi véres robbantásos merénylet elkövetésével vádolt al-Shabaab-milicisták elleni perben eljáró ügyésznőt.

2015.03.31 07:48MTI

Joan Kagezit hétfő este lőtték le az utcán motorosok. A nő éppen hazafelé tartott - közölte az ugandai főváros rendőrségének szóvivője.

A március közepén kezdődött perben hét kenyai, öt ugandai és egy tanzániai ül a vádlottak padján. Őket vádolják a 2010. július 11-én elkövetett kettős robbantással, amelyben 76 ember halt meg. Az áldozatok a labdarúgó világbajnokság döntőjét nézték egy sportbárban és egy étteremben. A 13 vádlott közül tizenkettő a gyanú szerint a Szomáliában létrehozott al-Shabaab iszlamista terrorszervezet tagja. A pernek kedden kellett volna folytatódnia.

A lelőtt ügyész volt a vezetője az ügyészség terrorellenes részlegének. A gyilkossággal kapcsolatos részletek egyelőre nem ismertek.

Az al-Shabaab rendszeresen hajt végre terrorcselekményeket Kelet-Afrikában. A 2010-es kampalai volt a csoport által elkövetett egyik legsúlyosabb merénylet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.