Megváltozott fenyegetettség

Több terroristát megölt a tunéziai rendőrség

Az akciót órákkal azelőtt hajtották végre a biztonsági erők, hogy vasárnap a fővárosban, Tuniszban tömegfelvonulást tartanak a terrorizmus ellen.

2015.03.29 11:30MTI

A rendőrség egy rajtaütésben megölt kilenc terroristát Tunézia déli részén annak az akciónak részeként, amelynek célja felkutatni a tuniszi Bardo múzeumnál külföldieket célzó merénylet tetteseit - közölte vasárnap a helyi belügyminisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint a műveletet a gafszai kormányzóságban hajtották végre szombat este, órákkal azelőtt, hogy vasárnap a fővárosban, Tuniszban tömegfelvonulást tartanak, amelynek résztvevői a terror ellen tiltakoznak. A menetben ott lesz Francois Hollande francia elnök is.

Közel egy hete, a tuniszi Bardo múzeumban két fegyveres meggyilkolt huszonhárom embert - közte húsz külföldi turistát - és megsebesített negyven másikat. A merénylet elkövetéséért az Iszlám Állam elnevezésű szélsőséges dzsihádista szervezet vállalta a felelősséget.

Az észak-afrikai országban 2011, Zín el-Abidín ben Ali elnök megbuktatása óta ez volt a legsúlyosabb terrortámadás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.