Eddig egy repülő sem maradt az égen

Megint repülőgép-szerencsétlenséget szenvedett egy Airbus A-320

Egyszerűen a földhöz csapódott az Air Canada gépe Halifax városánál.

2015.03.29 07:46ma.hu

Az Air Canada 624-es járata rázuhant a Halifax-i Stanfield nemzetközi repülőtér kifutópályájára. A hírt a légitársaság maga is megerősítette. A repülőgép szinte használhatatlanná roncsolódott, de szerencsére senki sem halt meg.

Ez volt a repülés útvonala - Forrás: twiiteruser @airliners_net


És ez a gép volt az - forrás a képen


A reptér szóvivője, Peter Spurway a The Chronicle Heraldnak azt nyilatkozta, hogy a repülőgép egyszerűen rosszul landolt és eltépett egy villanyvezetéket, de nem terrorcselekmény történt.

A gépen 132 utas és öt fő személyzet volt, szerencsére senki sem sérült meg, életveszélyesen sem, de a legtöbb ember tele van apróbb zúzódásokkal, és természetesen sokkos állapotban vannak, pláne az után, hogy a héten 150 utas halt meg a Dél-franciaországi Alpokban. Az óta kiderült, hogy a másodpilóta vezette halálba az Airbust és utasait - mivel beteg volt, fel sem szállhatott volna.

Chris Ensing Twitter user ‏@ChrisEnsingCBC

Az AC624-es járat éppen a 2,5 órás útjáról érkezett volna meg a kanadai Új-Skócia tartomány városának repülőterére, mikor hirtelen áramszünet lett a terminálon. A várakozók a vaksötét terminálról posztoltak fotókat a közösségi oldalakra, és megindult a spekuláció is, hogy mi okozhatta a szokatlan esetet. Az áramellátás 80 perc múlva állt helyre.

Chris Ensing Twitter user ‏@ChrisEnsingCBC

Az utasokat lemenekítették az összeroncsolódott gépről, de a folyamatot nagyban nehezítette, hogy az eltépett vezeték az aszfalton feküdt.

A terminálban tartózkodók beszámolói szerint egy fényes villanás történt, valószínűleg ekkor "szaladt" bele a landoló gép a villanyvezetékbe, majd minden elsötétült.

Az Airbus A-320 jobb szárnya teljesen leszakadt. A szerencsétlenül végződött leszállást a régióban fennálló rossz időjárás is okozhatta. Erős havazás és viharos szél uralkodik a térségben.

Ezt bizonyítja, hogy a helyi rendőrség is küzd az utakon, többen a hó fogságába szolultak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.