Megállíthatatlanul terjed a járvány

Sertésinfluenza: kétezer fölött az áldozatok száma

Kétezer fölé emelkedett a sertésinfluenza áldozatainak száma Indiában.

2015.03.27 10:30MTI

A betegek nagy része Gudzsarát és Rádzsasztán államokban vannak, mintegy hét-hétezren. Február 24-én Gudzsarát állam fővárosában, Ahmadábádban az esküvők és temetések kivételével rendezvények tilalmát rendelték el, hogy így vegyék elejét a vírus terjedésének.

A sertésinfluenzának elnevezett kór az észak-amerikai földrészen észlelt első esetek után, 2009 áprilisától kezdve rohamosan terjedt az egész világon. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által 2010 júniusában világméretűvé minősített járvány 2011 augusztusában ért véget.

A szervezet akkori, nem végleges összesítése szerint a világ 214 országában 18 és fél ezer haláleset volt köthető a H1N1-es kórokozóhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.