Franciaországi légikatasztrófa

Súlyos depresszióban szenvedett a másodpilóta

Hat évvel ezelőtt súlyos depresszióban szenvedett, azóta rendszeres orvosi ellenőrzés alatt állt a Germanwings Airbus A320-as másodpilótája.

2015.03.27 09:31MTI
Forrás: MTI

Andreas Lubitz "súlyos depresszióban" szenvedett 2009-ben és pszichiátriai kezelésben részesült - állította a Bild, miután tanulmányozhatta a német szövetségi légiközlekedési hivatal dokumentumait.

A férfi azóta is "különleges és rendszeres kezelésben" részesült - írta az újság, hozzátéve, hogy ezekről információkról tájékoztatta a légiközlekedési hivatalt a Lufthansa német légitársaság.

Carsten Spohr, a Lufthansa elnöke csütörtökön elmondta, hogy Lubitz 2008-ban megszakította egy rövid időre a pilótaképzését. A kijelentéshez ugyanakkor nem fűzött magyarázatot. Lubitz ezután folytatta tanulmányait és rendben befejezte, mielőtt 2003-ban az Airbus A320-as repülőgéptípussal kezdett repülni.

A Bild szerint a másodpilóta, amikor megszakadt a képzése, depresszióban és szorongásban szenvedett.

A keddi franciaországi repülőgép-szerencsétlenséget vizsgáló hatóságok megállapítása szerint a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és valószínűleg szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak.

A kizárt pilóta baltával próbált visszajutni
A Bild cikkéből a szerencsétlenség további részletei is kiderültek. Így az is, hogy a gép kapitánya, aki nem tudott visszatérni a pilótakabinba, megpróbálta baltával betörni az ajtót, és megakadályozni a katasztrófát.

A Germanwings légitársaság tájékoztatás szerint ez az eszköz része a fedélzeti mentőfelszereléseknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.