Franciaországi légikatasztrófa

Keresik még a második fekete dobozt

Folytatódik a kutatás a hét elején a francia Alpokban történt Germanwings-katasztrófa helyszínén péntek reggel. A keresett fekete doboz adatai további információval szolgálhatnak az eset rekonstruálására.

2015.03.27 09:23MTI
Forrás: MTI

Továbbra is keresik a repülőgép második, a repülési adatokat rögzítő fekete dobozát, amelytől újabb részleteket remélnek a katasztrófa lezajlásáról. Az első, a pilótafülkében zajló beszélgetéseket rögzítő fekete dobozt már megtalálták.

A rajta talált adatok arra engednek következtetni, hogy a német utasszállító 28 éves másodpilótája szándékosan pusztította el a repülőgépet. A helikopterek derült időben tudtak elindulni pénteken a Tete de l, Estrop hegycsúcs felé, amely mögött a német légitársaság repülőgépének roncsai találhatók a sziklás terepen szétszóródva.

Az 1500 méteres tengerszint feletti magasságban elterülő szakadékos, meredek hegyvidék csak helikopterrel közelíthető meg. Több száz csendőr, rendőr és mentő vesz részt a kutatásban.

A Germanwings légitársaság Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépének fedélzetén 150 ember - 144 utas és a hattagú személyzet - tartózkodott. A szerencsétlenségnek minden jel szerint nincs túlélője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.