19 ember sérült meg a brutál balesetben

Gázrobbanás Manhattanben: több lakóépület összedőlt

Feltehetően gázrobbanás következtében három többemeletes lakóépület összedőlt és négy lángra kapott New York Manhattan városrészében csütörtökön, a hatóságok szerint tizenkilenc ember megsérült.

2015.03.27 07:17MTI

A néhány órával korábbi hírek még csak egy összeomlott ötemeletes lakóházról és 12 sérültről szóltak. A robbanás egy ötemeletes téglaépületben történt helyi idő szerint délután három órakor Manhattan East Village negyedében.

A robbanás után tűz ütött ki, az épület összedőlt, csak a homlokzati része maradt viszonylag épen.

A 26 lakásos, 1900-ban épült házban keletkezett tűz átterjedt a szomszédos épületekre, amelyekben az erős robbanás miatt ugyancsak súlyos szerkezeti károk keletkeztek. További két épület részben vagy teljesen összedőlt, és még négyben keletkeztek károk a tűz miatt.

A sérültek száma 12-ről 19-re emelkedett, és négyen közülük válságos állapotban vannak.

Bill de Blasio New York-i polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az első vizsgálatokból arra lehet következtetni, hogy gázrobbanás történt. Az épületben gáz- és vízvezeték-szerelési munkálatok folytak.

A lángok oltásában 250 tűzoltó vett részt, ötven tűzoltóautó érkezett a helyszínre, de hosszú órákkal az oltás megkezdése után az épületek egyes részei még lángokban álltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.