Egypercesek az EP-ben

Niedermüller a médiapluralizmusról, Morvai a cigányságról

Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti (EP-) képviselője a közszolgálatiság magyarországi helyzetét bírálta, Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője pedig a cigányság ellenségeiről beszélt az EP szerda éjszakába nyúlt plenáris ülésén, az úgynevezett egyperces felszólalások sorában.

2015.03.26 09:35MTI

Niedermüller szerint az elmúlt években az EP több alkalommal hívta fel a figyelmet arra, hogy Magyarországon veszélybe került a médiapluralizmus, ami az Európai Unió egyik legfontosabb közös alapértéke.

A kormány időközben tett ugyan bizonyos lépéseket, de ma már - mondta az EP-képviselő - a közszolgálatiság politikai függetlenségének a garanciái sincsenek meg.

"Nincs közszolgálati feladatot ellátó televízió, és a rádiófrekvenciák szétosztása is rendkívül egyoldalú" - fogalmazott.

Morvai Krisztina arról beszélt, hogy ő maga megkérdezte felelősségteljes cigány emberek véleményét arról, kiket tartanak ők a cigányság ellenségeinek.

Mint mondta, a válaszokból kiderült, hogy azokat, akiknek érdeke a cigányság nyomorúságban és segélyfüggőségben tartása.

Ilyenek - folytatta Morvai - elsősorban azok a politikusok, akik kampány idején tésztával, sörrel vásárolják meg a cigányok támogatását. Másodsorban ilyenek a korrupt cigányvezetők, akik hatalmas pénzeket "nyúlnak le", továbbá az uzsorások és a lánykereskedők - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.