Senki nem sérült meg

Szerencsés kényszerleszállás Szentpéterváron

Sikeres kényszerleszállást hajtott végre szerdán Szentpéterváron egy orosz légitársaság repülőgépe.

2015.03.25 15:19MTI

A Jutair (UTair) szóvivője közölte, hogy a Moszkva környéki vnukovói repülőtérről érkező, Boeing-737-es típusú repülőgép leszállt a pulkovói repülőtéren, senki sem sérült meg.

A Moszkva és Szentpétervár között közlekedő UT 369-es számú járaton 73 utas és 6 fős legénység tartózkodott.

A tájékoztatás szerint a repülőgép legénysége közép-európai idő szerint 9 óra 42 perckor kért engedélyt a kényszerleszállásra, miután a fedélzeti műszerek a jobboldali hajtómű meghibásodását jelezték. Fél tizenegykor pedig le is szállt a gép - mondták az orosz polgári repülésügyi hatóságnál, a Roszaviacijánál, amely vizsgálatot indított az ügyben.

Kedden egy cseh kisrepülőgép landolt a hasán a moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren. A Brünnből (Brno) Moszkvába tartó Epic LT típusú egymotoros légcsavaros gépnek leszálláskor nem nyílt ki a futóműve. Túlcsúszott a kifutópályán, de senkinek nem esett baja. A fedélzeten csak a kétfős legénység tartózkodott.

Az utóbbi incidens miatt szerda reggelig lezárták a domogyedovói repülőtér két leszállópályájának egyikét. Az érkező gépeket addig a másik leszállópályán fogadták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.