Újabb részletek derültek ki az áldozatokról

Légikatasztrófa: nem zárható ki a terrorizmus sem

Szinte minden órára jut egy-egy újabb részlet azoknak az áldozatoknak a kilétéről, akik a keddi repülőgépbalesetben vesztették életüket. Közben felmerült a terrorizmus lehetősége is.

2015.03.25 15:50ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/koko-tewan

"Nem zárhatjuk ki a terrorizmus lehetőségét sem" - ezt a francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve mondta egy nappal a Germanwings légitársaság keddi katasztrófája után egy nappal, bár hozzátette, hogy jelenleg nem ez a legvalószínűbbnek tekinthető magyarázat a repülőgép balesetére. Az Airbus A-320-as típusú gépen, a Barcelonából Düsseldorfba tartó járat a francia Alpokban zuhant le 150 emberrel a fedélzeten, ebből 144-en utasként tartózkodtak a gépen, a személyzet pedig 6 főből állt. Bár hivatalosan még mindig kutatnak a túlélők után, egyre valószínűbbnek tekinthető, hogy senki sem élte túl a zuhanást, amelynek következtében a repülőgép darabokra szakadt.

Közben egyre több részlet kerül nylvánosságra az eddig megtalált áldozatokról, akiknek legtöbbje német vagy spanyol állampolgár volt, de legalább három brit utasról is beszámoltak. Magyar áldozatról az itthoni hatóságok nem kaptak értesítést. A halottak közt iskolások és csecsemők is vannak, az egyik legfrissebb hír pedig egy ifjú spanyol párról szól, akik mindössze három nappal korábban házasodtak össze Barcelonában és épp azért indultak Düsseldorfba, hogy ott kezdjenek új életet.

A spanyol városban a 24 éves Mohamed Tehrioui és 23 éves felesége, Asmae Ouahoud el Allaoui előtt szerda este öt perc néma csönddel tisztelegnek, emellett az összes áldozatra tekintettel három napos nyilvános gyászt rendelt el Alberto López polgármester és félárbocra eresztette a zászlókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.