Székelyföldön

Hamis forinttal üzletelőket vettek őrizetbe

Egy Svájcban bejegyzett személygépkocsiban két helybeli és két magyarországi illetőségű fiatal utazott, akiknél 25 darab hamisított tízezer forintost találtak.

2015.03.24 17:15MTI

Hamis tízezer forintosokkal üzletelőket vett őrizetbe a székelyföldi Farkaslakán (Lupeni) a Hargita megyei rendőrség - közölte honlapján a megyei hatóság.

A keddi híradás szerint a rendőrök a Székelyudvarhellyel szomszédos Farkaslakán állítottak le hétfőn egy Svájcban bejegyzett személygépkocsit, melyben két helybeli és két magyarországi illetőségű fiatal utazott, akiknél 25 darab hamisított tízezer forintost találtak. Valamennyi bankjegynek ugyanaz volt a sorszáma. A rendőrök 1168 lejt (82 ezer forint) is lefoglaltak, melyre - feltételezésük szerint - a hamis pénz eladásával tettek szert a gyanúsítottak.

A rendőrségi vizsgálat során megállapították, hogy vasárnap az érintettek egyike Siménfalván (Simonesti) további hét hamisított tízezer forintost adott el egy helybélinek, ketten pedig a székelyudvarhelyi piacon is megpróbálkoztak százezer forint átváltásával. A vásárló azonban észrevette, hogy a bankjegyek sorszáma megegyezik, és elállt az üzlettől.

A szervezett bűnözés elleni ügyészség bűnszervezet létrehozásának, hamis pénz forgalomba hozásának és csalásnak a gyanújával indított vizsgálatot a fiatalok ellen, akik közül a két farkaslaki fiatalnak és az egyik magyar állampolgárnak az előzetes letartóztatását is kezdeményezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.