Kisbusszal hajtott rá

Viktor Janukovics fia vízbe fulladt a befagyott Bajkál-tavon

A 33 éves férfi, akit apjához hasonlóan Viktor Janukovicsnak hívtak, Volkswagen Multivan típusú kisbusszal ráhajtott a befagyott Bajkál-tóra, de a jég beszakadt, és az autó süllyedni kezdett.

2015.03.23 07:05MTI

Vízbe fulladt Oroszországban, a befagyott Bajkál-tavon a megbuktatott ukrán államfő, Viktor Janukovics kisebbik fia - erősítette meg a kijevi sajtóban megjelent hírt vasárnap este Anton Herascsenko belügyminiszteri tanácsadó.

Elmondása szerint a 33 éves férfi, akit apjához hasonlóan Viktor Janukovicsnak hívtak, Volkswagen Multivan típusú kisbusszal ráhajtott a befagyott Bajkál-tóra, de a jég beszakadt, és az autó süllyedni kezdett.

Herascsenko szerint Viktor Janukovics vezette az autót, és még öten ültek benne, de rajta kívül mindenkinek sikerült ép bőrrel megúsznia a kalandot. Szemtanúk szerint, amikor beszakadt a jég, az autó a bal oldalára, a jégnek dőlt, ezért Janukovics nem tudta kinyitni az ajtót, ráadásul azzal is időt veszített, hogy be volt kötve a biztonsági öve - írtja az UNIAN hírügynökség.

Az egy évvel ezelőtt megbuktatott ukrán államfőnek két fia volt, Olekszandr és Viktor. Az idősebbiket, Olekszandrt adómegkerülés miatt körözik az ukrán hatóságok, és zárolták horribilis vagyonát.

Az orosz hatóságok egyelőre nem erősítették meg a Janukovics-fiú halálát

Az orosz hatóságok hétfő délig nem erősítették meg ifjabb Viktor Janukovicsnak, a hatalomból tavaly februárban eltávolított ukrán államfő kisebbik fiának haláláról szóló híreket, a Moszkovszkij Komszomolec című orosz napilap ugyanakkor tudni véli, hogy az ifjabb Janukovics holttestét már el is szállították repülőn a krími Szimferopolba, ahol egy ukrán forrás szerint még a nap folyamán eltemetik.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának Irkutszki területi igazgatóságánál közölték a Moszkovszkij Komszomoleccel, hogy "nem tudják kommentálni" a hírt, miszerint az ifjabbik Viktor Janukovics a Bajkál-tó vizébe fulladt volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.