Az áldozatok száma egyre nő

Még mindig sokan halnak meg a fukusimai atombaleset következményei miatt

Tavaly március óta 18 százalékkal, 1232 főre emelkedett azoknak az áldozatoknak a száma Japánban, akik a 2011-es fukusimai atomerőműben bekövetkezett baleset következményei miatt haltak meg az eltelt egy év alatt.

2015.03.10 09:46MTI

Az erőmű négy évvel ezelőtt (2011. március 11-én) súlyosan károsodott egy földrengés és a nyomában támadt szökőár miatt, ez volt az 1986-os csernobili tragédia óta a legnagyobb atombaleset. A nukleáris szivárgás közvetlenül nem követelt áldozatokat, de a természeti katasztrófa következtében több mint 18 ezer ember vesztette életét.

Az atombaleset miatt százezreket kellett kitelepíteni a környékről, mintegy 120 ezren még négy év után sem tudtak visszatérni lakóhelyükre.

Évekkel a katasztrófa után elsősorban az ideiglenes szállásokon, az ottani zord életkörülmények halnak meg sokan, továbbá nagy az öngyilkosságot elkövetők száma is - derül ki a Tokió Sinbun című napilap jelentéséből. Összesen már 3200-ra tehető azoknak a száma, akik a kitelepítés következtében vesztették életüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.