Al-Kaida

Meghalt az an-Nuszra Front katonai vezetője

Megerősítette pénteken az al-Kaida terrorhálózat szíriai szárnya, az an-Nuszra Front, hogy az előző nap légicsapás végzett katonai parancsnokával.

2015.03.06 18:57MTI

Abu Anász al-Sámi, az an-Nuszra Front szóvivője egy prominens iszlamista weboldalon fejtette ki, hogy a Szíria északnyugati részén fekvő Idlíb tartományban végrehajtott támadásban meghalt Abu Humam al-Sámi, a terrorszervezet "katonai vezetője".

A terrorcsoport egyik legmagasabb rangú tagjának haláláról csütörtökön számolt be a SANA szíriai állami hírügynökség és az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet. A közel-keleti országban kiterjedt hálózattal rendelkező OSDH közölte, a légicsapásban az an-Nuszra Front más vezetői is meghaltak.

A terrorcsoport szóvivője azt mondta, a légicsapásban további három ember vesztette életét, beleértve Abu Humam két testőrét is. A harmadik halálos áldozat kilétéről nem árult el részleteket.

Az OSDH közölte, Abu Mohamed al-Goláninak, a terrorszervezet vezetőjének sorsáról semmit sem tudni, habár bizonyos jelentések szerint ő is a térségben tartózkodott a légitámadás idején.

Továbbra is ellentmondásosak az információk, hogy ki hajtotta végre a légicsapást. A SANA azt állította, hogy a szíriai hadsereg követte el a támadást, miközben aktivisták és az an-Nuszra Front az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíciót tette felelőssé a légicsapásért.

A közel-keleti és a közép-ázsiai térségért felelős amerikai Középső Parancsnokság (CENTCOM) az előző nap sajtótájékoztatóján közölte, csütörtökön négy légitámadást hajtottak végre Szíriában, azonban egyiket sem Idlíb tartományban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.