Nigéria

Több tucat emberrel végzett a Boko Haram

Több tucat embert, köztük gyerekeket öltek meg a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezet fegyveresei Nigéria északkeleti részén.

2015.03.05 18:51MTI

A támadás még kedden történt egy Njaba nevű faluban. A szélsőségesek hajnalban tüzet nyitottak a falu házaira, majd felgyújtották az épületeket. Szemtanúk szerint a fegyveresek sok gyermeket szándékosan lemészároltak.

Egy szemtanú, aki állítása szerint részt vett a holttestek számlálásában, 68 halottról beszélt. Biztonsági források azt közölték, hogy legalább 45 halálos áldozata van a vérengzésnek.

Az esetre azért csak két nappal később derült fény, mert a település távol fekszik más lakott területektől, és a hatóságok eddig nem tudtak a helyszínre jutni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.