Nagy kár keletkezett

Felrobbantották a Jobboldali Szektor odesszai irodáját

A detonáció kárt tett az utcán parkoló autókban és a szomszédos házak ablakait is betörte.

2015.03.05 15:14MTI

Felrobbantották csütörtökre virradó éjjel a Jobboldali Szektor (PSZ) nevű ukrán radikális szervezet odesszai irodáját egy helyi konfliktus miatt kialakult összetűzésben, amelyben többen megsebesültek - közölték az ukrán hatóságok.

Az ukrán belügyminisztérium terrortámadás gyanújával indított nyomozást az ügyben.

A PSZ megtámadott irodája a dél-ukrajnai kikötőváros egy háromemeletes lakóépületében van. Az UNIAN hírügynökség szerint a robbanásban nem sebesült meg senki, de a detonáció kárt tett az utcán parkoló autókban és a szomszédos házak ablakait is betörte.

A szélsőjobboldali szervezet aktivistái előzőleg "fel akarták számolni" a szomszédban működő illegális kaszinót. A játékterem fegyveres őrsége és a később a helyszínre kiérkező tulajdonos viszont tüzet nyitott rájuk és hosszú lövöldözés kezdődött, amelyben többen megsebesültek. A robbanás eközben történhetett, amelyet feltehetően a kaszinó fegyveresei okoztak - tette hozzá a hírügynökség.

A szerencsejátékot Ukrajna területén 2009-ben tiltották be, és csak különleges övezetekben engedélyezett a hazardírozás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.