Kínában

Tiszta kormányt, átlátható kormányzást ígér miniszterelnök

"Egyetlen állami szervezet sem élhet olyan hatalommal, amellyel nincs felruházva, és minden törvénysértést ki kell vizsgálni."

2015.03.05 07:33MTI

A kormány hitelességének növelését, a kormányzás rendszerének modernizálását, tiszta, a szolgáltatásra összpontosító és a jogállami alapelveket magára nézve kötelezőnek tartó működést ígért a kínai miniszterelnök csütörtökön, az Országos Népi Gyűlés éves ülésszakának nyitó napján.

A parlament plenáris ülésén mondott beszédében Li Ko-csiang úgy fogalmazott, hogy a kormányzás mindjen szintjén, minden lépésnél az alkotmány iránymutatását kell követni, munkájuknak összhangban kell lennie a törvényekkel. Hozzátette: egyetlen állami szervezet sem élhet olyan hatalommal, amellyel nincs felruházva, és minden törvénysértést ki kell vizsgálni.

Li a kormányzati munka átláthatóságának növelését ígérte, és szükségesnek nevezte "demokratikus elemek beépítését és agytrösztök bevonását a döntéshozatali mechanizmusba".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.