Feltartóztatták

Illegális fegyverszállítmány egy kínai hajón

Feltartóztattak egy kínai hajót Kolumbiában. A Kubába tartó jármű fedélzetén illegális fegyverszállítmányra bukkantak, a kapitány által bemutatott szállítólevélen gabonarakomány szerepelt.

2015.03.04 09:43MTI

A Ta Tan Hszia vízi járművet szombaton állították meg a karibi partoknál, a cartagenai kikötőnél lévő öbölben, miután a fedélzetén egy ellenőrzés során több ezer tüzérségi lövedéket, mintegy száz tonna lőport, 2,6 millió detonátort és más, robbanószer készítésére alkalmas anyagokat találtak - közölte helyi idő szerint kedden egy bogotái sajtótájékoztatón a kolumbiai ügyészség szóvivője.

Luis González León elmondta, hogy a hajó kapitányát kihallgatták, és rövidesen bíróság előtt kell felelnie az illegális fegyverkereskedelemmel kapcsolatos vádakra.

A szóvivő jelezte, hogy a kapitány által bemutatott szállítólevélen gabonarakomány szerepelt. González arról nem beszélt, mi lesz a legénység többi, szintén kínai tagjának sorsa.

A hongkongi zászló alatt közlekedő, Kína legnagyobb hajózási társasága által üzemeltetett hajó eredetileg a szomszédos Barranquillában, az atlanti partvidék első kolumbiai kikötőjében állt volna meg, mielőtt Havanna felé folytatja útját.

A panamai hatóságok 2013 júliusában egy olyan észak-koreai hajóra csaptak le, amelynek fedélzetén a cukorszállítmány közé rejtve kubai fegyvereket találtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.