Több embert a rendőrök vittek el

Először tüntetett a Pegida Nagy-Britanniában

Mintegy 800, az iszlamizálódás ellen tüntetővel szemben mintegy kétezren vonultak fel rendőrségi források szerint. Több, a Pediga-tüntetésén részt vevőt rendőrök vittek el.

2015.02.28 20:18MTI

Megtartották szombaton Newcastle-ban a szélsőséges iszlám ellen fellépő, németországi központú Pegida szervezet első nagy-britanniai tüntetését, a résztvevők száma elmaradt a szervezők által várttól, néhány százan voltak, miközben az ellentüntetők jóval többen.

A rendőrség szerint 375-en csatlakoztak az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) szervezet demonstrációjához - a szervezők 800-at vártak a honlapjuk szerint -, az ellentüntetők pedig mintegy kétezren voltak. A tüntetések nagyjából békésen zajlottak le, a két csoport között elhelyezkedő rendőrökkel időnként összetűztek egyesek.

A rendőrség öt embert vett őrizetbe az eseményen a 280 ezer lakosú észak-angliai városban. Még a tüntetés előtt Marion Rogers, a Pegida brit részlegének szóvivője a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, hogy a szervezet nem akarja megosztani a közösségeket, a társadalmat, és nem iszlámellenes.

A drezdai központú Pegida mozgalom tavaly októberben kezdte el tüntetéssorozatát. Felvonulásai eleinte egyre több embert vonzottak, ám az utóbbi hónapokban a mozgalom németországi részlege szemmel láthatóan vesztett lendületéből az AP hírügynökség szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.