Ukrán válság

Aknatámadásban meghalt egy fotóriporter és egy ukrán fegyveres

A fotóriportrer a Szegodnja című napilap munkatársa volt, a fegyveres pedig a szélsőségesnek tartott radikális Jobboldali Szektor (PSZ) szervezet tagja.

2015.02.28 19:46MTI

Aknatámadásban meghalt szombaton a kelet-ukrajnai Donyeck rommá lőtt repülőtere közelében egy ukrán fotóriporter és egy ukrán önkéntes fegyveres - jelentették egybehangzó források.

A fotóriporter Szergej Nyikolajev, a Szegodnja című napilap munkatársa volt, a fegyveres pedig a szélsőségesnek tartott radikális Jobboldali Szektor (PSZ) szervezet tagja.

Egy Piszki nevű faluban tartózkodtak, amikor egy aknagránát becsapódása a halálukat okozta - közölte az AFP hírügynökséggel a PSZ egy másik harcosa. A Szegodnja szerkesztősége megerősítette fotóriportere halálát.

A donyecki repülőtér január 23-a óta teljesen a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok ellenőrzése alatt áll. Noha február 15-e óta tűzszünet van érvényben az ukrán erők és a szakadárok között, szórványosan előfordulnak összecsapások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.