Provokatív jellegű

Putyin: bérgyilkosságra utal Nyemcov megölése

Az orosz elnök arra utasította az orosz nyomozó bizottság, a belügyminisztérium és a szövetségi biztonsági szolgálat (FSZB) vezetőit, hogy hozzanak létre külön nyomozócsoportot Borisz Nyemcov meggyilkolásának felderítésére, és személyesen irányítsák a nyomozati eljárást.

2015.02.28 08:13MTI

Vlagyimir Putyin leszögezte, hogy Borisz Nyemcov megölése "minden jellemzőjében bérgyilkosság és kizárólag provokatív jellegű volt". Az orosz elnök mély részvétét fejezte ki a meggyilkolt politikus hozzátartozóinak.

Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki politikust és parlamenti képviselőt, Putyin egyik legkeményebb bírálóját, helyi idő szerint szombatra virradóra Moszkva központjában ölték meg egy hídon. Legfrissebb hírek szerint a támadó egy gépkocsiból nyitott rá tüzet, és legalább 7-9 golyót eresztett a politikusba.

A rendőrség lezárta a környéket, nagy erőkkel folyik a hajtóvadászatot a tettes kézre kerítésére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.