Egyiptom/Gáza

Katonákra omlott a csempészalagút, egy tiszt nem élte túl

Beomlott a gázai-egyiptomi határt átszelő csempészalagutak egyike pénteken, maga alá temetve a járatot vizsgáló egyiptomi katonákat. Egy tiszt életét vesztette, egy másik megsérült.

2015.02.27 17:18MTI

Az Aszvát Maszríja hírügynökség biztonsági forrásokra hivatkozva jelentette, hogy az alagút bejáratát pénteken fedezték fel Rafah határváros egyiptomi oldalán, és a baleset röviddel azután történt, hogy a katonák bementek vizsgálódni.

Egyiptom tavaly október óta biztonsági övezet kialakításán dolgozik a Gázai övezettel közös, 13,5 kilométer hosszú határa mentén. Ehhez fél kilométer széles sávban 1100 családot kilakoltattak, és mintegy 800 otthont romboltak le. A sávot további 500 méterrel kiszélesítik, ezen már dolgoznak.

A biztonsági intézkedés elsődleges célja a határt átszelő számtalan földalatti járat megsemmisítése, annak érdekében, hogy véget vessenek az illegális fegyverszállítmányok és egyéb csempészáruk, illetve a régióban tevékeny fegyveresek átszivárgásának.

A biztonsági zóna kialakítása során a hadsereg eddig körülbelül 70 alagutat semmisített meg. Hírügynökségi jelentések szerint egyes járatok hossza elérte a két kilométert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.