Megszakítva

Túl hosszúra nyúlt a pilóta munkaideje: Párizs helyett már Angliában leszállt a gép

Az Air France megszakította egy New Yorkból Párizsba tartó repülőgépének útját Manchesterben, mivel a pilóta túl régóta volt úton.

2015.02.25 19:14MTI

Az AF007-es járat már New Yorkból is hatórás késéssel indult vasárnap a rossz időjárás miatt - közölte szerdán a légitársaság.

Európában előírás szabályozza a repülőgépek személyzetének maximális munkaidejét, ezért a gép hétfőn előbb Manchesterben landolt, hogy a pilóta és a kiszolgáló csapat pihenőt tarthasson.

Az Air France utalt arra, hogy a szabályozás célja az utasok biztonságának, nem a legénység kényelmének biztosítása.

Az Airbus A380-as kabinnyomásánál észlelt problémák miatt ezután a gép Manchesterben maradt, az utasokat pedig három más géppel szállították Párizsba - közölte az Air France.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.