Legalább huszonöten meghaltak

Kettős merénylet az iraki fővárosban

Kettős pokolgépes merényletet követtek el kedden az iraki fővárosban, a támadásban legalább huszonöt ember életét vesztette, ötvenen megsebesültek.

2015.02.24 20:12MTI

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a merényletet Bagdad egyik délkeleti peremkerületében hajtották végre. A rendőrség arról számolt be, hogy a robbanószerkezeteket egy tűzoltóállomás és egy focipálya közelében hozták működésbe. A halottak között diákok is vannak. Nevük elhallgatását kérő egészségügyi források megerősítették az áldozatok számáról szóló híreket.

A főváros és a közel-keleti ország más részein is történtek kedden terrorcselekmények, amelyekben sajtóhírek szerint további tizenöt ember meghalt.

Irakban szinte mindennaposak a többségi síita lakosság és a biztonsági erők tagjai elleni támadások. Ezeket gyakran az Irak és Szíria északi részén jókora területeket ellenőrzése alatt tartó Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges iszlamista szervezet követi el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.