Nigéria

Fiatal lány robbantotta fel magát a buszpályaudvaron

Fiatal lány robbantotta fel magát kedden egy buszpályaudvaron Nigéria északkeleti részén, a merényletben legkevesebb tizenhét ember meghalt, ötvenhárman pedig megsebesültek.

2015.02.24 18:51MTI

A tájékoztatás szerint a terrortámadást Potiskum város egyik zsúfolt buszállomásán hajtották végre. Biztonsági források szerint a merénylő utasként felszállt egy távolsági buszra, majd működésbe hozta a robbanószerkezetet.

A hatóságok attól tartanak, hogy a halottak száma tovább emelkedhet, a sebesültek közül ugyanis többen válságos állapotban vannak. Eddig egyetlen csoport sem vállalta magára a támadást, megfigyelők szerint azonban a Boko Haram iszlamista milícia állhat a merénylet hátterében.

Az utóbbi hónapokban egyre gyakoribbak a hasonló támadások Potiskumban, a városban november óta legalább 55 ember vesztette életét terrorcselekményekben.

A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén, és támadásai mindennaposak a térségben. Hivatalos adatok szerint a terrorcsoport tavaly nagyjából tízezer ember halálát okozta a 175 milliós afrikai országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.