Terror

Pokolgépes fenyegetést kapott Radoslaw Sikorski lengyel parlamenti elnök

Az üzenetek szerint kedden délben időzített pokolgépek lépnek működésbe, Sikorski is "meg fog halni". A zavaros stílusban megfogalmazott levelekben "a szabad Lengyelországra" hivatkoztak.

2015.02.24 14:36MTI

Pokolgépes fenyegetést kapott a lengyel szejm elnöke, amely miatt Radoslaw Sikorski irodáit pirotechnikusok átkutatták - jelentette kedden a Radio Zet lengyel kereskedelmi rádió.

Sikorskit, valamint a választói körzetében, az északnyugat-lengyelországi Bydgoszcz és Naklo városokban működő képviselői irodák dolgozóit e-mailben fenyegették meg ismeretlen tettesek. Az üzenetek szerint az irodákban kedden délben időzített pokolgépek lépnek működésbe, Sikorski is "meg fog halni". A zavaros stílusban megfogalmazott levelekben "a szabad Lengyelországra" hivatkoztak.

A TVN24 hírtelevízió közlése szerint a pirotechnikusok a házkutatások során nem találtak robbanószert.

Sikorski még külügyminiszterként, 2011-ben ügyészségi panaszt nyújtott be az interneten terjesztett, személyét, valamint feleségét, Anne Applebaum neves zsidó származású amerikai újságírót illető gyűlöletbeszéd miatt. A varsói kerületi ügyészség több tucat tanút hallgatott meg, bizonyítékok híján háromszor felfüggesztette a nyomozást, a tavaly ősszel hozott legújabb bírósági döntés alapján azonban újraindította az eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.