Menni bármi áron

Illegális bevándorlókkal tömött busz borult fel Szerbiában

Negyven ember sérült meg kedd hajnalban a dél-szerbiai Leskovac közelében, amikor egy illegális migránsokkal teli busz eddig ismeretlen okokból lesodródott az útról.

2015.02.24 10:48MTI

A szerb belügyminisztérium közleménye szerint a jármű sofőrje elmenekült a baleset helyszínéről. A sérülteket a leskovaci kórházba szállították.

A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) információi szerint a balesetben öten életveszélyes fej- és gerincsérüléseket szenvedtek, húszan pedig súlyosan megsérültek.

Az illegális bevándorlók Szíriából, Bangladesből és Nigériából érkeztek, és a feltételezések szerint Magyarország, illetve az Európai Unió országai felé tartottak - számolt be az RTS.

A háború sújtotta közel-keleti és afrikai országokból az utóbbi években több ezer ember menekült el, legtöbbjük Nyugat-Európába indult. A Törökországból és Görögországból Macedónián és Szerbián át Magyarországig, illetve az Európai Unióig vezető balkáni útvonalon jól kiépült embercsempész-hálózatok működnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.