Esélyegyenlőség

LMBT-ügyi emberi jogi különmegbízottat nevezett ki az amerikai külügyminiszter

Randy Berry személyében John Kerry amerikai külügyminiszter hétfőn kinevezte az Egyesült Államok első olyan különmegbízottját, aki a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) személyek emberi jogainak ügyében jár majd el.

2015.02.24 07:21MTI
Twitter/stophomophobie

Berry jelenleg amszterdami főkonzul. Az amerikai diplomáciai tárca hétfői közleménye szerint korábban Nepálban, Új-Zélandon, Ugandában, Bangladesben, Egyiptomban és a Dél-afrikai Köztársaságban tejesített külszolgálatot.

Kerry reményét fejezte ki, hogy az új különmegbízott jelentősen hozzájárul majd az LMBT személyek elleni erőszaktól és megkülönböztetéstől mentes világ megteremtését célzó erőfeszítésekhez.

A közlemény rámutatott, hogy 75 országban még mindig büntetik "az azonos neműek kölcsönös beleegyezésen alapuló tevékenységét".

"Itt az ideje, hogy érvényt szerezzünk minden ember egyenlőségének és a méltóságának, függetlenül szexuális irányultságától vagy nemi identitásától" - így a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.