Ukrán válság

Újabb veszteségeket szenvedett az ukrán hadsereg

A harcok hevessége ugyan csökkent a kelet-ukrajnai Debalceve környékén, Kijev szerint ugyanakkor ez még nem elegendő ahhoz, hogy kivonják a tüzérséget a frontvonalból.

2015.02.23 15:23MTI

Két ukrán katona meghalt, tíz megsebesült az elmúlt 24 órában az ország keleti részén - mondta hétfőn a "terrorellenes hadművelet" (ATO) parancsnokságának egyik szóvivője.

Valentin Fedicsev azt mondta, hogy a szakadárok az elmúlt napban 27 alkalommal lőtték tüzérséggel az ukrán hadsereg állásait. A szóvivő nem szolgált részletekkel a történtek helyszíneiről.

A Reuters hírügynökség jelentésében kiemelte, hogy a harcok hevessége ugyan csökkent a kelet-ukrajnai Debalceve környékén, Kijev szerint ugyanakkor ez még nem elegendő ahhoz, hogy kivonják a tüzérséget a frontvonalból.

Az UNIAN internetes ukrán hírügynökség arról is beszámolt, hogy az ukrán határőrök a Donyec-medence térségében 12 pilóta nélküli repülőgépet figyeltek meg.

A gépekkel a szakadárok légi felderítést végeztek. Ilyen eszközöket láttak egyebek között a déli Mariupol, a Donyeck megyei Bilenke, valamint a Luhanszk megyei Milove és Markivka környékén.

Ezzel egy időben Denisz Pusilin, a tavaly önkényesen kikiáltott "donyecki népköztársaság" parlamentjének alelnöke arról számolt be, hogy a kijevi hatóságok fokozták az ellenük irányuló gazdasági megszorításokat. Szavait a RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézte.

Beszámolója szerint a helyi boltok gyorsan kifogynak a termékekből, az ukrán hatóságok pedig egyetlen áruval teli teherautó belépését sem engedélyezik a donyecki területre.

"Fokozódik a népköztársaságot érintő gazdasági blokád. A lépés ellentmond annak az intézkedéscsomagnak, amelyről a fehérorosz fővárosban, Minszkben írtak alá megállapodást" - jelentette ki a szakadár vezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.