Célszemélyek

Titkos amerikai "halállista" készült az Iszlám Állam vezetéséről

Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője szerepel az élén annak az amerikai "halállistának", amelyet Washingtonban az elsősorban Irakban és Szíriában aktív terrorszervezethez tartozó célszemélyekről állítottak össze.

2015.02.18 19:33MTI

A mintegy kéttucatnyi vezetőt felsoroló lista magában foglalja a nyugati túszok lefejezése miatt elhíresült brit Dzsalman al-Britanit is, akit Dzsihadista John néven is ismernek.

A CNN hírtelevízió szerint az amerikai kormány célja a lajstromba vett személyek elfogása vagy likvidálása, ám mivel az Egyesült Államok részéről - alapvetően a légierő bevetésével vívott - háborúra nem jellemző foglyok ejtése, gyakorlatilag halállistáról van szó.

A célszemélyek megölése a CNN forrásai szerint megbéníthatja a hálózat működési képességét. A lista már hónapok óta létezik; arról az amerikai vezetésű koalíció Irakban és Szíriában végrehajtott légicsapásai nyomán egyes nevek lekerültek, de újabb célszemélyek is felkerültek rá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.