Harc az Iszlám Állam ellen

Az Egyesült Arab Emírségek újabb légicsapást mért az IÁ-ra

Az Egyesült Arab Emírségek légiereje kedden ismét csapást mért a magát Iszlám Államnak nevező szélsőséges fegyveres szervezetre egy jordániai támaszpontról kiindulva, ezzel felújítva korábbi katonai akcióit.

2015.02.10 18:08MTI

Az emírségek főparancsnokságának közleménye szerint F-16-os vadászbombázóik több bevetést hajtottak végre. A gépek biztonságban visszatértek, miután eltalálták célpontjaikat. A tájékoztatásból, amelyet az emírségekbeli WAM hírügynökség idézett, nem derült ki, hogy a vadászbombázók Szíriában vagy Irakban hajtották végre csapásaikat.

Az olajban gazdag Egyesült Arab Emírségek az Egyesült Államok vezette, Iszlám Állam ellenes szövetség egyik legjelentősebb arab tagállama.

Amerikai tisztviselők elmondása szerint az emírségek, miután a szélsőségesek elfogtak és eleven elégettek egy jordániai pilótát, Maáz al-Kasszaszbét, akinek gépe lezuhant az ellenséges vonalak mögött, nem látták biztosítottnak pilótáik testi épségét és leállították a légicsapásokat.

Magyarázatot nem adtak a felfüggesztésre, a keddi bejelentés ugyanakkor az első megerősítése a harci tevékenység újraindításának.

A nemzetközi koalícióban 22 ország, köztük hat arab monarchia - Szaúd-Arábia, Bahrein, Katar, az emírségek, Jordánia és Marokkó - vesz részt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.