Üres szavzólapok

Olasz elnökválasztás: a 3. forduló sem hozott sikert

Az üres szavazólapok voltak többségben az olasz parlamentben zajló államfőválasztás pénteken tartott harmadik fordulójában is, azaz a mostani forduló is érvénytelen volt.

2015.01.30 18:58MTI

A pénteki az utolsó voksolás volt, amelyen kétharmados többségre lett volna szükség az új köztársasági elnök megválasztásához.

A következő, negyedik választási fordulóban, szombaton, elegendő lesz az egyszerű többség, vagyis 505 voks.

Matteo Renzi miniszterelnök utasítása szerint a Demokrata Párt (PD) szombaton Sergio Mattarella alkotmányjogászra fog szavazni. Mattarella megválasztásához a PD-nek az ellenzéki pártok egy részének támogatására is szüksége van. A Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI) jobbközép ellenzéki párt szombaton üres szavazólappal voksol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.