Kihalás fenyegeti

Szibériai tigris húsát foglalták le Moszkvában

Kihalás fenyegette, védett szibériai tigris és távol-keleti leopárd húsát foglalták le egy gazdag "ínyenceket" kiszolgáló moszkvai vendéglőben.

2015.01.30 17:07MTI

Az állatok bundáját, fejét és mintegy 50 kilogrammnyi húsát foglalták le az éttermi konyhák ellenőrzésekor az orosz főváros délnyugati részén. "Förtelmesnek" nevezte az ügyet Jurij Darman, a Természetvédelmi Világalap (WWF) helyi munkatársa az Interfax ügynökségnek. A hús elemzéséből állapítják meg, fogságban vagy vadon élő állatok estek-e áldozatul. A védett fajokra tilos vadászni. Médiatudósítások szerint Moszkvában őrizetbe vettek egy orvvadászt.

A rendőrség elmondása szerint a tigrishúst potencianövelőnek tartják. A feketepiacon egy kilogrammja mintegy 100 ezer rubelbe (390 ezer forint), a tigrisfej ennek több mint kétszeresébe kerül. A tigrisbundáért a gazdagok akár 700 ezer rubelt (2,7 millió forint) is fizetnek.

A tigrishús nem szerepelt az étlapon, külön kérésre készítették el.

A szibériai tigrist Vlagyimir Putyin orosz elnök különleges védelem alá helyezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.