Iszlám Állam

Megöltek egy magasrangú kurd katonai parancsnokot Irakban

Életét vesztette pénteken Sirko Fatih dandártábornok, a kurd pesmerga erők magas rangú tisztje és kilenc harcosa Irakban, Kirkuk városa mellett az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges dzsihadista szervezettel vívott összecsapásban.

2015.01.30 16:44MTI

A tűzharcot az IÁ fegyveresei kezdték: megtámadták a pesmerga harcosok állását.

A városban lévő Quassir Hotelnél is fegyveres harc volt pénteken, miután az épületbe egy autós robbantás után bevette magát az IÁ három fegyverese. A pesmerga katonák és a helyi rendőrség ostrom alá vette, majd megrohamozta a szállodát. A tisztségviselők közlése szerint mind a három IÁ-s meghalt.

Ugyancsak pénteken Bagdadban és körzetében tizenkilencen életüket vesztették duplázós robbantásos merényletben. Az első pokolgép használt ruhákat áruló szekerek mellett robbant fel egy zsúfolt piacon, a második pillanatokkal később, amikor emberek menteni siettek a helyszínre. 28-an megsérültek.

Szamarra mellett is robbantásos merényletet követtek el pénteken: egy öngyilkos terrorista pokolgépes autóval belehajtott egy síita ellenőrzési pontba. Négy fegyveres meghalt meg, tíz megsebesült.

A síita fegyveres csoportok az iraki kormányerők oldalán az Iszlám Állam ellen harcolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.