Nem szavazhatnak

Oroszország kiléphet az Európa Tanácsból

Oroszország úgy döntött, az év végéig nem vesz részt az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésének munkájában, és fontolóra veszi kilépését a szervezetből, miután a közgyűlés úgy döntött, hogy az orosz küldöttség az áprilisi ülésszakon sem élhet szavazati jogával.

2015.01.29 08:54MTI

Alekszej Puskov, a duma külügyi bizottságának elnöke az ET-közgyűlés szerda esti döntésére reagálva bejelentette azt is, hogy Moszkva megszakít mindenfajta hivatalos kapcsolatot a szervezettel, képviselői, megfigyelői sem látogathatnak Oroszországba. Így nem lesz lehetőségük kapcsolatba lépni Nagyija Szavcsenko ukrán pilótanővel sem, aki a kelet-ukrajnai harcok idején esett a szakadárok fogságába, és most orosz börtönben van.

Az ET közgyűlése határozatában felszólította Oroszországot, hogy 24 órán belül engedje szabadon Szavcsenkót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.