Bedrónozva

Kiderült, kié a Fehér Ház udvarára pottyant drón!

Az amerikai titkosszolgálat már kézre is kerítette az elkövetőt, aki készségesen beismert mindent. Remélhetőleg megússza Guantanamót.

2015.01.28 07:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Wikipedia, United States Department of Defense

Amint arról mi is írtunk, egy kisméretű drónt találtak a washingtoni Fehér Ház komplexum területén. Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője hangsúlyozta, hogy a szerkezet nem jelentett veszélyt. Az elnök biztonságáért felelős szolgálat, a Secret Service tájékoztatása szerint az alacsonyan szálló, mintegy 60 centiméter átmérőjű kvadkoptert hajnali 3 óra 8 perckor észlelte egy egyenruhás őr, mielőtt az a Fehér Háztól délkeletre lezuhant.

Nicole Mainor, a szolgálat szóvivője közleményben tudatta: nyomozás indult annak megállapítására, hogy honnan származik a kereskedelmi forgalomban kapható drón, valamint ki és milyen szándékkal kormányozta azt az elnöki rezidencia kertjébe, írta az MTI.

Az azóta eltelt idő alatt meg is lett a bűnös. Amint arról a The New York Times beszámolt, a titkosszolgálat elismerte, hogy a drónt egy kormányzati alkalmazott irányította, szabadidejében. Az alkalmazott kihallgatása során azt közölte a titkosszolgálattal, hogy nem szánt szándékkal repült át a Fehér Ház kerítése felett, vagy egyáltalán, az elnök rezidenciája felé, hanem elvesztette az irányítást a szerkezet felett, amikor az a neves épület mellett repült.

"Az érintettet kihallgatták a Titkosszolgálat ügynökei, melynek során teljes mértékben együttműködőnek bizonyult. Az incidensre szabadidős tevékenység során került sor" - áll a Szolgálat szűkszavú közleményében, mely kínosan ügyelt arra, hogy még utalás szintjén se jelenjen meg a terror, a támadás vagy a merénylet szó a bejelentésben.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.