A lakosság nincs veszélyben

Átszakadt egy víztározó gátja a bánsági Lieblingen

Az elmúlt napok esőzései következtében átszakadt egy víztározó gátja a bánsági Lieblingen. A hatóságok szerint a lakosság nincsen veszélyben.

2015.01.26 16:17MTI

A bánsági katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU Banat) illetékese az Agerpres román hírügynökségnek elmondta, nem kaptak bejelentést a magántulajdonban levő tó gátszakadásáról, de a helyszínre vonultak, hogy megfigyelés alatt tartsák a tározónál kialakult helyzetet.

A Bánsági Vízügyi Hatóság közlése szerint a gát a 2006-os árvíz idején már megrongálódott, ezért a hatóság 2011-ben felszólította a tulajdonost, hogy eressze le a tavat, és végezze el a szükséges javításokat. A vízügyi hatóság illetékese szerint a gátszakadás nyomán képződött árhullám csak mezőgazdasági területeket árasztott el, lakott területeket nem érintett.

A Temesvártól 35 kilométerre délre fekvő, horgászatra kialakított 96 hektáros lieblingi tó a Cosava és a Moravita patakok vizét gyűjtötte össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.