Sportka

Egyre többet költenek szerencsejátékokra a csehek

Az érdeklődés alapvetően a magyar Lottónak megfelelő, és több mint félévszázados hagyományokkal rendelkező Sportka iránt növekszik.

2015.01.26 20:30MTI

A tavaly elköltött összeg, 5,6 milliárd korona (61,56 milliárd forint), mintegy hét százalékkal több, mint 2013-ban volt. Az összeg nagyobb, mint a gazdasági válság előtti utolsó évben, 2008-ban volt - közölte az Euro című cseh gazdasági hetilap legújabb, hétfőn megjelent számában.

Az érdeklődés alapvetően a magyar Lottónak megfelelő, és több mint félévszázados hagyományokkal rendelkező Sportka iránt növekszik. Tavaly a Sportkára 5,31 milliárd koronát költöttek el a csehek, három százalékkal többet, mint 2013-ban.

"Az érdeklődés növekedésének fő oka, hogy a Sportkában tavaly tavasszal emelkedett az egymilliónál magasabb összegű nyereségek száma. Ugyanakkor növekedett azon terminálok száma is, ahol meg lehet tenni a számokat" - jelentette ki Václav Friedmann a Sportkát működtető Sazka részvénytársaság szóvivője.

Az állami kézben lévő Sazka messze a legnagyobb szerencsejáték társaság Csehországban. A magánkézben lévő szerencsejátékos cégek forgalma a Sazkához képest elenyésző.

A Sazka tavaly ősszel elindította az Eurojackpot nevű nemzetközi szerencsejátékot is, amelyre az első három hónap alatt a csehek több mint 750 millió koronát költöttek.

Egy magáncég által üzemeltetett Fortuna Loto tavalyi forgalma kétharmaddal visszaesett és 27 millió koronát tett ki. A Fortuna két másik szerencsejátékát a cég érdeklődés hiányában az utóbbi két évben megszüntette.

A cseh szerencsejáték piacon több kisebb játék is van, ezek forgalma ugyan aránylag alacsony, de folyamatosan növekszik. Tavaly az összforgalom 350 millió koronát tett ki, ami éves összehasonlításban tízszázalékos növekedés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.